6 essentiële dingen op jouw cv

21-11-2018

Als jij solliciteert, gebruik je dan een cv? Het maken van een cv kost wat moeite, maar het helpt je wel als je op zoek bent naar werk. Om je goed voor de dag te laten komen, helpen we je graag op weg. Hieronder 6 onderdelen die jouw cv compleet maken.

1. Een goede foto

Vraag jij je af of een foto wel een goede toevoeging is voor een cv? Wij zeggen: doen! Jij onthoudt iemand toch ook veel beter wanneer je er een gezicht bij hebt? Een goede foto op jouw cv is een goede aanvulling. Om jou op weg te helpen met het maken van een goede foto, hebben wij 6 tips die jou hierbij helpen. Lees hierover in ons artikel: 6 tips voor een professionele foto. Zorg altijd voor een foto die past bij jou en jouw nieuwe baan.

2. Contactgegevens

Misschien wel het allerbelangrijkste op jouw cv.  Een recruiter of potentiële wil jou mogelijk bereiken naar aanleiding van jouw sollicitatie.

Zorg ervoor dat de volgende gegevens in ieder geval op je cv hebt staan:

  • Voor- en achternaam
  • Jouw adres
  • Je geboortedatum
  • Jouw telefoonnummer
  • Je e-mailadres (gebruik een representatief e-mailadres)

Indien jij bijvoorbeeld solliciteert bij SelectiePunt op een baan als (maaltijd)bezorger kun je deze gegevens aanvullen met: een vermelding van het rijbewijs.

Steeds meer recruiters en bedrijven maken ook gebruik van LinkedIn, voeg eventueel een link naar je LinkedIn profiel toe.

Verder moet je ervoor zorgen dat jouw gegevens op je cv compleet en up-to-date zijn.

3. Een korte introductie

Het is aan te raden om jezelf kort te introduceren op je cv. Vertel in het kort wie je bent, maak het persoonlijk en geef aan wat jou onderscheidt van anderen. Vertel in het kort wat jouw ambities, werkervaring en vaardigheden zijn. Plaats deze introductie onder jouw foto zodat men een goed beeld krijgt van jou.

4. Vermeld jouw werkervaring

Op je cv vermeld jij kort en krachtig jouw werkervaring. Geef duidelijk aan wanneer je bij welk bedrijf je gewerkt (bedrijfsnaam, jaar en maand),  jouw functie en je werkzaamheden. Vermeld jouw werkervaring in chronologische volgorde om het overzichtelijk te houden.

Vermeld alleen relevante werkervaring of combineer je werkervaring indien je veel verschillende banen in korte tijd hebt gehad.

5. Opleidingen en cursussen

Natuurlijk opleidingen en cursussen niet ontbreken. Vermeld altijd de naam van het opleidingsinstituut en of je diploma behaald hebt (behaald/nog niet behaald). Heb je specifieke kennis op gedaan tijdens opleiding en/of cursus vermeld dit nadrukkelijk.

6. Kennis en vaardigheden

Voeg altijd je kennis en vaardigheden toe. Geef per vaardigheid aan over welk niveau je beschikt (voldoende/ervaren/zeer ervaren), benoem in ieder geval je taalniveau op jouw cv (schriftelijk/lezen/spreken). Druk je taalniveau uit in vier niveau's (matig/voldoende/goed/zeer goed). Benoem kennis en vaardigheden die passen bij de functie waar jij op solliciteert.

 

Indien jij je cv opmaakt in Word zorg dan voor een overzichtelijk lay-out, genoeg witruimte en duidelijk kopjes. Heb je naar aanleiding van dit een artikel een goed cv gemaakt en wil je gelijk solliciteren bekijk dan onze actuele vacatures.

Heb je toch nog vragen naar aanleiding van dit artikel of zoek je een baan neem dan even telefonisch contact op met ons op: 085 - 2020195.

© Copyright 2019 - SelectiePunt B.V.
Webdesign realisatie: Pixel Creation