Cycloon Post & Fietskoeriers

Frank Knop, bedrijfsleider fietskoerier Cycloon Arnhem:

“SelectiePunt is altijd bereid ons uit de brand te helpen”

Cycloon Post & Fietskoeriers verzorgt zakelijke post en neemt logistieke zorgen van bedrijven uit handen. De fietskoerier is een hoogwaardige en duurzame oplossing. Bij hoge drukte maakt Cycloon gebruik van de dienstverlening van SelectiePunt. Frank Knop, bedrijfsleider Cycloon Fietskoeriers Arnhem: “SelectiePunt voelt precies aan wat wij willen.”

De core-business van Cycloon, opgericht in 1999 als fietskoeriersbedrijf, is tegenwoordig post bezorgen. Frank: “Wij hebben fietskoerierbedrijven in Arnhem, Groningen, Zwolle en Amsterdam en 14 postvestigingen. Die zitten, naast de grote steden, ook in wat kleinere dorpen. Alle handelingen in onze postcentra (post sorteren, frankeren én bezorgen) worden uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.” Cycloon wil zo duurzaam en sociaal mogelijk te werk gaan. Frank: “Denk op het groene gebied aan het inzetten van fietsen en voor buitengebieden waar we geen fietsen kunnen gebruiken, zetten we auto’s op groengas in. Op die wijze zijn wij een groen bedrijf. Ja, het loopt erg hard. We hebben sinds 1 januari 2016 een fietskoeriersvestiging in Amsterdam geopend en postvestigingen in Amersfoort, Ommen, Hardenberg en Dedemsvaart. Het gaat echt goed, we groeien hard.”

In contact dankzij Bloomon

Cycloon werkt samen met SelectiePunt. Frank: In eerste instantie is dat gestart toen wij voor Bloomon, de bloemenbezorgorganisatie, gingen werken. Zij hebben die bezorging uitbesteed aan Cycloon en Bloomon maakte zelf al naar tevredenheid gebruik van SelectiePunt. Zo is ook de samenwerking met ons ontstaan. Op de donderdag regelen wij voor Bloomon alle bezorgingen rondom Arnhem, Nijmegen en Zwolle. Wij plannen die in en dat zijn er soms zoveel dat wij daar niet genoeg chauffeurs voor hebben. Dan kiezen wij voor een aanvulling vanuit organisaties zoals SelectiePunt. Bijvoorbeeld voor de vestiging in Arnhem maken wij heel veel gebruik van SelectiePunt.”

Extreem flexibel

Cycloon werkt met SelectiePunt samen voor zowel het gebruik van hun mensen als hun eigen rijdend materieel. Frank: “We bellen SelectiePunt altijd op woensdag. We geven door hoeveel bezorgroutes we hebben en vragen hoeveel mensen SelectiePunt kan leveren. Wat heel prettig is, is dat er eigenlijk altijd zo’n 5 tot 6 mensen kunnen worden geregeld. Dus daarom werken wij graag met SelectiePunt omdat ze heel veel mensen kunnen bieden en vooral ook op korte termijn, plus hun eigen vervoer. We hebben een eigen nummer en kunnen hen hiermee rechtstreeks bereiken. Dat werkt heel snel. Ook zijn zij altijd bereid ons de volgende dag uit de brand te helpen, bijvoorbeeld als er naleveringen zijn. En dat is heel fijn en daarom maken we gebruik van SelectiePunt.”

Aan een half woord genoeg

“De mensen die SelectiePunt ons levert zijn ervaren en kwaliteitsbewuste ZZP’ers. Het fijne voor ons hieraan is dat eigenlijk wekelijks dezelfde mensen voor ons rijden. Die weten inmiddels hoe het voor ons werkt en dat scheelt heel veel uitleg. Ze hebben aan een half woord genoeg. Ze hebben bij het bezorgen een Bloomon trui aan. Wij plannen die rit, maar ze rijden wel voor Cycloon in opdracht voor Bloomon”, aldus Frank.

Drivers Academy

”SelectiePunt heeft enige tijd geleden de Drivers Academy opgericht, zodat de ZZP’ers die zij voor hun klanten laten rijden extra veilig rijden. En als je daardoor minder kosten maakt, is dat natuurlijk mooi meegenomen. Want wij willen natuurlijk iets uitstralen als groen en sociaal bedrijf en dan is het niet fijn als mensen agressief achter het stuur zitten. Maar dat ervaren wij gelukkig niet bij SelectiePunt

aldus Frank Knop

Werken bij Cycloon Post & Fietskoeriers

Cycloon Post & Fietskoeriers verzorgt zakelijke post en neemt logistieke zorgen van bedrijven uit handen.

© Copyright 2020 - SelectiePunt B.V.
Webdesign realisatie: Pixel Creation