In 7 stappen naar jouw nieuwe baan

21-10-2019

Wil je graag via SelectiePunt werken bij één van onze opdrachtgevers? Zoals in de facilitaire sector of logistiek? Dan zijn wij heel benieuwd naar jou. Ter voorbereiding geven we je graag een aantal tips mee. In 7 praktische stappen begeleiden we je naar jouw nieuwe baan bij SelectiePunt. Zoals: hoe bereid ik een sollicitatiegesprek voor? En ook: hoe maak ik een goed cv?


Stap 1: bekijk regelmatig de vacatures op de website van SelectiePunt      

In de facilitaire sector en logistiek hebben we de leukste en beste vacatures. bekijk dus regelmatig onze website.

Stap 2: op zoek naar werk? Maak een goed CV!   

In je cv zet je je werkervaring en diploma’s op een rij. Samen met persoonlijke informatie, zoals hobby's en vaardigheden. Een CV bevat de volgende onderdelen: jouw contactgegevens, een stukje over jezelf, werkervaring, opleidingen en je kennis en vaardigheden. Voeg ook altijd een foto toe.   

Stap 3: solliciteer met succes

In elke vacature van SelectiePunt lees je precies hoe je bij ons solliciteert. Houd je aan de regels; des te sneller hoor je van ons.

Stap 4: bereid je voor op het sollicitatiegesprek   

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit doe je met de onderstaande tips en adviezen. 

  • Lees de vacature nogmaals goed door. Vorm je een beeld van de ideale kandidaat voor deze baan. Probeer de overeenkomsten te vinden tussen jou en deze persoon, op het gebied van vaardigheden, eigenschappen en ervaring.
  • Ken het bedrijf. Zorg ook dat je je via internet oriënteert op de organisatie waar je namens SelectiePunt gaat werken. Dat staat niet alleen geïnteresseerd; ook kun je je vragen veel gerichter stellen.
  • Weet met wie je spreekt. Het is nuttig om alvast te weten met wie je straks in gesprek bent. Hierdoor kun je bij binnenkomst beter letten op hoe je jezelf voorstelt.   
  • Bereid je eigen vragen voor. Wat zou jij nog willen weten over de functie en het bedrijf? Zorg dat je dit alvast voorbereidt, zodat je de vragen daar niet ter plekke hoeft te bedenken. 
  • Bereid een korte introductie voor. Een sollicitatiegesprek voorbereiden betekent ook dat je alvast weet hoe je jezelf moet voorstellen. Bedenk een kort stukje, van ongeveer een minuut, om jezelf voor te stellen aan je gesprekspartners.

Stap 5: Plan de route naar je sollicitatie

Plan de route naar je sollicitatiegesprek een aantal dagen van tevoren en op de dag zelf. Denk ook aan het opladen van je navigatiesysteem en/of je telefoon. Controleer op de dag zelf de route nog eens. Zijn er die dag vertragingen of is er kans op file? Zo zorg je ervoor dat je op tijd op je gesprek arriveert.

Stap 6: Leg je kleding alvast klaar

Leg je kleren een dag van tevoren klaar. Mocht er iets mis zijn met wat je aan wilt trekken, dan heb je nog tijd om vervangende kleding te zoeken. Dit voorkomt stress op de dag zelf.

Stap 7: Ga op tijd naar bed

Erg belangrijk om te doen. Het zorgt er namelijk voor dat je alerter bent tijdens het gesprek. Ook voel jij jezelf beter. Denk je te zenuwachtig te zijn om te slapen? Ga dan 3 uur voordat je naar bed gaat even lekker bewegen. Vooral conditietraining is in dit geval erg effectief. Begin hier een paar avonden voor het gesprek al mee. Je slaapt daardoor ontspannen.


Ben je op zoek naar een leuke baan in de faciltaire sector of logistiek? Wij hebben leuke vacatures in heel Nederland. Heb je vragen over dit artikel of zoek je een leuke baan? Wij helpen je graag verder.                                                                                                                                                                                  

 

© Copyright 2021 - SelectiePunt B.V.
Webdesign realisatie: Pixel Creation